Welcome

Het zwembad

Mijn man is een echte raceliefhebber. Samen met een bevriend stel zouden we afgelopen weekend naar Zolder in België afreizen. Daar was een of andere race met snelle auto’s. De mannen zouden naar het circuit gaan en de vrouwen naar het zwembad in Hasselt. Dat ligt een paar kilometer van Zolder af.

Op zaterdag ochtend zouden we met zijn vieren afreizen. Vanuit Breda is het anderhalf uur rijden. De telefoon ging. Het was Remco. Marjolein was die nacht niet goed geworden en had de halve nacht op het toilet doorgebracht. Zij zou dus niet meegaan. Ik zag het niet zitten om met dat prachtige zomerweer thuis te moeten blijven. Ik was teleurgesteld, maar had mijn zinnen reeds gezet op een dagje relaxen in het zwembad. Ik besloot om alleen te gaan. Vind je het niet erg om alleen te moeten gaan vroeg mijn man. Tja, ik was ook liever met Marjolein gegaan. Ik zal me wel vermaken hoor, ik neem wel een leuk boek mee.

De reis naar Zolder verliep rustig. Ik zat achterin en voorin konden de mannen et nergens anders over hebben dan over de races. Aangekomen bij het circuit spraken we af dat ik de mannen om 18:00 uur weer op zou pikken. Ik stelde de navigatie in op de Koning Boudewijnlaan 22 te Hasselt. Ruim 13 km. Nou dat viel reuze mee.

Aangekomen bij zwembad Karpermolen parkeerde ik de auto. Met mijn tas met zwemspullen liep ik naar de kassa. Al snel had ik een leuk plekje buiten gevonden. Mijn baddoek legde ik op het gras van de ligweide en installeerde mijzelf. Het was er niet zo druk, ondanks dat de temperatuur deze dag de 30 graden aan zou tikken.

Heerlijk lag ik te ontspannen. Ik had mezelf goed ingesmeerd met een sun blocker. De zon brandde al goed. Ik liep naar de bar en bestelde een broodje. Nadat ik gegeten en gedronken had liep ik een rondje. Er was een mooi groot olympisch buitenzwembad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *